Verstaan koneistus:

Niemisen kylätalon puutyöverstaan käytössä olevat puuntyöstökoneet:

Pöytäsirkkeli
Jiirisaha
Kuviosaha
Sorvi
Nauhahiomakone
Tolppaporakone
Oikotasohöylä

Verstasvastaava Voitto Huotari, puh. 050 557 4060
Verstasvuokra sovitaan Voiton kanssa. Jäsenille 2 e/tunti ja 5 e/ pvä 

Kankaan kudonta:

  Loimen veto

Kansalaisopiston piirit ja –kurssit: katso lähemmin uutisikkuna, kylän elämää ja tiedotteet.Yleensä piiritoiminta syys- huhtikuulla.

Metsästys, kalastus,marjastus, retkeily omaehtoisesti, opastusta  pj:lta Tomi 040 742 5879 ja sihteeriltä 044 330    5529.
Kesällä lentopallo, kuntohuone ja rantaelämä( uinti, tulilla istuminen ym.)

Komeat Kokkamo-Kylmäjärvi Natura 2000-alueet retkeilyyn ja patikointiin:


Retkeily video: www.youtube.fi

Tervapolku-esite tästä

Kokkamo-Kylmäjärven Natura-alue

Kokkamon Kylmänsärkkä: Komea särkkä ja mahtavia palokoroja.

Noin 6 km pitkän harju- ja drumliinijakson ympärillä on toistakymmentä järveä tai lampea, joista suurimmat ovat Kokkamo, Kylmänjärvi ja Iso-Valkeinen. Särkän päällä kulkee Kuhmon UKK-reitti.

Maisemien lisäksi myös harjun puusto on paikoin komeaa. Joukossa on paljon ikiaikaisia aihkimäntyjä, joita menneisyyden metsäpalot ovat koristaneet monen muotoisilla palokoroilla. Palokorojen kuningas löytyy Nuotti-Valkeisen ja Iso-Valkeisen kannakselta. Tuima tulimeri on syönyt itsensä läpi suuren aihkin tyven keskustan, ja jos ei välitä vaatteidensa nokeentumisesta, puun läpi mahtuu helposti konttaamaan. Melkein yhtä vaikuttava on hieman idempänä seisova keloutuva aihki, jonka kyljessä on ikään kuin musta ovi, vielä rinnankorkeudeltakin 50 senttiä leveä palokoro.Katso kuva allaKokkamo-Kylmänjärvi-alue muodostaa reilun 900 hehtaarin Natura-alueen, johon Kylmänsärkkäkin sisältyy. Kuitenkin myös Natura-alueella on mahdollista harjoittaa tietyissä rajoissa metsätaloutta. Juntintien suunnasta, Kylmänsärkän itäpäästä lähdettäessä männikkö on aluksi nuorehkoa, mutta Iso-Valkeaisen kohdalla kuvaan astuvat myös vanhat ja komeat puuyksilöt. Kapean särkän laella kulkevalta sinisellä merkityltä polulta näkyy vesiä molemmin puolin. Noin 3,5 km jälkeen ylitetään metsätie ja 1 km tämän jälkeen tullaan Rapalammelle, jonka rannassa on vanhan tervahaudan pohjalle rakennettu laavu. Harjua kannattaa kävellä laavulla vielä noin 1,5 km eteenpäin ja kääntyä sitten takaisin.

(Lähde: Kainuun luontokohdeopas, Jouni Laaksonen)

Ajo-ohje: Niemiskylän kylätalolta eteenpäin Niemiskylän tietä 7 km. Käännytään oikealle Kotajärventielle, jota 1 km ja oikealle metsäautotietä noin 5 km ja vasemmalle Kytölehdontietä noin 1 km, jossa UKK-reitin opasteet. Katso myös Niemisen tervapolku.

Metsästys

Kylän metsästysseurat: 

Niemisen Hirviseurue              Eino Piirainen, puh. 040 765 7150
Päre-Erä ry                              Lasse Mikkonen, puh. 040 722 5160
Kytölehdon Erämiehet ry         Ossi Tampio puh. 040 539 7399

Metsästysalueita valtion mailla, lupien myynti Metsähallituksesta.Huomaa majoittumismahdollisuus lomatalolla Niemiskyläntie 1096.

                  Myös petokanta pidetään kurissa, häirikköeläimet metsästetään. Koiria häviää vähän väliä jos kanta kasvaa liiaksi.

Kalastus


LAMMASPERÄN KALAVESIEN OSAKASKUNTA

Osakaskunnalla on koskikalastusalueet Saunajoella ja Luulajanjoella. Lammasjärven itäosassa on uistelu ja verkkokalastusvedet, joille pääsee Saunajoen alajuoksun veneenlaskupaikalta. Lammasperän kalavesiin kuuluu paljon eri kokoisia järviä ja lampia Luulajajärven, Niemiskylän ja Kokkamon alueella. Elimyssalon luonnonsuojelualueelle johtava UKK-reitti kiertelee kymmenien lampien rantoja. Reitin varrella on tulipaikkoja ja laavuja. Pienvedet ovat hyviä heittouistelupaikkoja, joihin luonnonkalaston lisäksi istutetaan vuosittain siikaa, harjusta, taimenta ja kuhaa.
Luvanmyyjät Kuhmossa:  Pääkkönen & Piirainen, Neste Kuhmo.Koskikalastusluvat myös kalakortti.com

Lisätietoja: Puheenjohtaja Onni Kilpeläinen, puh.040 742 1834

Luulajanjoki

Lammasperän kalavesiin kuuluvat useat Luulajanjoen parhaista koskista. Luulajanjoki on Saunajoen reittiä vähävetisempi, mutta se on vanhaltaan kuuluisa Lentuaan laskeva "lohijoki". Luulajanjoki kerää vetensä Niemiskylän ympäristön lukemattomista lammista ja pikkujärvistä. Niemisjärven ja Luulajanjärven välin parhaat kalapaikat ovat Ämmäkoski ja Myllykoski. Edellisiä kookkaampi on Luulajanjärven alapuolinen Pitkäkoski. Nimensä mukaisesti yhtenäistä koskea riittää lähes kaksi kilometriä ja putoustakin on lyhyelle matkalle lähes kymmenen metriä. Kalastusalue päättyy Pitkäkosken alaosassa.

Luulajanjoki on metsäjoki, jonka kalasto kasvaa luonnonkaloista tai poikasistukkaista. Lentuasta nousee jokeen siikoja ja ajoittain taimenia. Koskissa kasvaa myös harjuksia. Aiempina vuosina koskiin on istutettu myös pyyntikokoisia kaloja, mutta nykyisin hoito keskitetään luonnonmukaisemmalle linjalle.

Kalasto: Taimen, harjus, siika 

Hoito: Taimenen poikasistutuksia.

Palvelut: Laavu, nuotiopaikka, ruokailukatos, wc


 Luulajan joki


Taukopaikka


 Ylityssilta UKK-reitillä

  

Copyright ©2019 Niemiskyla.fi, Kaikki oikeudet pidätetään